Marinēti tomāti ar aličām. Interesanta receptīte 7
Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
900 g neliela izmēra tomātu
150 g aliču
3 diļļu ziedi
2 lauru lapas
2 ķiploka daiviņas
10 melnie piparu graudi
4 ēdamkarotes etiķa
4 ēdamkarotes cukura
1,5 tējkarote sāls
1 l ūdens
Pagatavošana.
Tīrās burkās sapilda nomazgātus tomātus un aličas. Pa vidu saliek diļļu ziedus, melnos piparus, ķiploka daiviņas un lauru lapas. Pagatavo marinādi: uzvāra ūdeni, izšķīdina sāli un cukuru, pievieno etiķi. Pārlej tomātiem un pasterizē + 80 grādu temperatūrā 15 minūtes (litra burkas). Pēc tam aizvalcē vāciņus, noliek ar vākiem un leju, sasedz un ļauj pa nakti atdzist. No rīta novieto vēsumā.
! Aličas tomātiem dod patīkamu garšas akcentu.