Foto – Anda Krauze

Marinēti paradīzes āboli 0

Sastāvdaļas – 2 kg paradīzes ābolu, marinādei – 1 l ūdens, 300 g cukura, 3 g citron­skābes.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Pasaules gals ir tuvāk, nekā domājām: Vatikāna slepenajos arhīvos atrasta sena grāmata, kurā minēts gads, kad pienāks pastarā diena
Kanādā “uzsprādzis jauns vilnis” ar ideju, ka Kanādai jāiestājas Eiropas Savienībā 25
Sarunas Saūda Arābijā: atklāts, ko Ukraina piedāvās ASV, lai tās atjaunotu militāro palīdzību un atsāktu izlūkošanas datu apmaiņu
Lasīt citas ziņas

Paradīzes ābolus rūpīgi nomazgā un izvēlas kvalitatīvākos. Uzvāra cukura sīrupu ar citronskābes piedevu, liek tajā ābolīšus un karsē, līdz tie kļūst elastīgi. Tad izņem ar putu karoti un pilda izkarsētā burkā. Sīrupu vēlreiz uzkarsē un uzlej āboliem. Burkai viegli aizgriež vāciņu un karsē ūdens peldē +80 °C: 0,5 l burkas 15 minūtes, 1 l burkas 20 minūtes, 3 l burkas 30 minūtes. Burku aizvāko un apgāž otrādi.

! Lai kompots būtu izskatīgāks, var piebērt saujiņu dzērveņu (lielogu dzērvenes pārgriež uz pusēm). Tās kompotam piešķir sārtu krāsu un interesantu garšas niansi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.