Foto – Anda Krauze

Marinēti paradīzes āboli 0

Sastāvdaļas – 2 kg paradīzes ābolu, marinādei – 1 l ūdens, 300 g cukura, 3 g citron­skābes.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu
ASV, iespējams, izdarīs ko starptautiski negaidītu. Tās lemj par to, kam pieder Krima
7 pazīmes, ka tevī ir kaut kas no neandertālieša – no priekšrocībām līdz trūkumiem
Lasīt citas ziņas

Paradīzes ābolus rūpīgi nomazgā un izvēlas kvalitatīvākos. Uzvāra cukura sīrupu ar citronskābes piedevu, liek tajā ābolīšus un karsē, līdz tie kļūst elastīgi. Tad izņem ar putu karoti un pilda izkarsētā burkā. Sīrupu vēlreiz uzkarsē un uzlej āboliem. Burkai viegli aizgriež vāciņu un karsē ūdens peldē +80 °C: 0,5 l burkas 15 minūtes, 1 l burkas 20 minūtes, 3 l burkas 30 minūtes. Burku aizvāko un apgāž otrādi.

! Lai kompots būtu izskatīgāks, var piebērt saujiņu dzērveņu (lielogu dzērvenes pārgriež uz pusēm). Tās kompotam piešķir sārtu krāsu un interesantu garšas niansi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.