Foto – Anda Krauze

Marinēti paradīzes āboli 0

Sastāvdaļas – 2 kg paradīzes ābolu, marinādei – 1 l ūdens, 300 g cukura, 3 g citron­skābes.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Paradīzes ābolus rūpīgi nomazgā un izvēlas kvalitatīvākos. Uzvāra cukura sīrupu ar citronskābes piedevu, liek tajā ābolīšus un karsē, līdz tie kļūst elastīgi. Tad izņem ar putu karoti un pilda izkarsētā burkā. Sīrupu vēlreiz uzkarsē un uzlej āboliem. Burkai viegli aizgriež vāciņu un karsē ūdens peldē +80 °C: 0,5 l burkas 15 minūtes, 1 l burkas 20 minūtes, 3 l burkas 30 minūtes. Burku aizvāko un apgāž otrādi.

! Lai kompots būtu izskatīgāks, var piebērt saujiņu dzērveņu (lielogu dzērvenes pārgriež uz pusēm). Tās kompotam piešķir sārtu krāsu un interesantu garšas niansi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.