Ar cidonijām 2
• 1 kg ķirbja
• 100 ml cidoniju sīrupā
• 500 g cukura
• 600 ml ūdens
• 100 ml dzērveņu sulas (ja ir vajadzība)
Rudenī sagatavo cidoniju gabaliņus sīrupā – cidonijas iztīra, sagriež šķēlītēs, apber ar cukuru, ļauj divas diennaktis nostāvēties, uzkarsē līdz +80 °C un pilda mazās burciņās. Ja nav cidoniju gabaliņu, var izmantot veikalā nopērkamo cidoniju sulu. Ķirbi nomizo un sagriež gabaliņos. Katlā uzvāra ūdeni, pieliek cukuru un cidonijas. Ja marināde ir viegli skābena, pievieno citronu vai dzērveņu sulu. Tad ieber ķirbja gabaliņus un uz lēnas uguns vāra 5 minūtes (labāk garšos diezgan stingri, nevis vidēji mīksti ķirbji). Pilda tīrās burciņās un uzlej marinādi. Aizvāko un glabā vēsumā. Garšo mazliet līdzīgi ananasiem.