Foto – Ilze Pētersone

Marinētas reņģes ar vasabi krēmu un marinētiem dārzeņiem 0

Sastāvdaļas – reņģes 800 g, milti 100 g, eļļa cepšanai, baltvīna etiķis 300 g, cukurs 1 ēd. k., šalotes sīpoli 3 gab., kaperi 1 ēd. k., krēmsiers 150 g, vasabi krēms 10 g, paipalu olas 8 gab., burkāns, gurķis, kressalāti, maurlociņi.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu
7 pazīmes, ka tevī ir kaut kas no neandertālieša – no priekšrocībām līdz trūkumiem
ASV vēršas pret Eiropu: Tramps draud pārraut alianšu saišu pēdējo pavedienu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Reņģes izfilē, apviļā miltos un cep eļļā. Izkārto lēzenā traukā.
Sīpolus sagriež ripiņās un pārlej ar uzsildītu etiķi un cukuru, ļauj iemarinēties. Marinādi pārlej reņģēm, pievieno kaperus, sāli un piparus pēc garšas. Īsi pirms pasniegšanas pievieno maurlociņus.
Krēmsieru samaisa ar vasabi.
Paipalu olas vāra 2 min 40 sek. un atdzesē ledusaukstā ūdenī.
Burkānus sagriež plānās šķēlēs, pārlej ar karstu sīpolu marinādi un ļauj 30 min. iemarinēties.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.