Foto – Aija Geida

Marinētas kabaču šķēlītes 0

Sastāvdaļas
• 1,2 kg mazu kabaču
• 200 g saldās paprikas
• 250 ml sarkanvīna etiķa
• 250 ml ūdens
• 2 ķiploka daiviņas
• sīpols
• tējkarote sāls
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• 3 ēdamkarotes zaļumu: baziliks, timiāns
• eļļa cepšanai

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Nelielus kabačus nomazgā un gareniski sagriež plānās (2–3 mm) šķēlēs. Katru no tām pārkaisa ar pipariem, sāli un ātri apcep sakarsētā augu eļļā (tā, lai neizjūk). Uz virtuves papīra dvieļa nosusina. Atdzisušās šķēlītes saritina kā ruletītes un kārto traukā ar augstām malām. Uzkaisa sakapātus garšaugus.

Sīpolu un ķiploka daiviņas smalki sakapā. Papriku sagriež kubiciņos vai salmiņos. Sīpolu, ķiploku un papriku apcep nelielā olīveļļas daudzumā, tad pielej sarkanvīna etiķi un ūdeni, uzvāra. Uzlej kabaču rullīšiem. Traukam uzliek vāku un noliek ledusskapī iestāvēties. Var ēst pēc pāris stundām, bet vislabāk garšo, ja kabači vismaz diennakti turēti marinādē. Sarkanvīna etiķa vietā var izmantot ābolu etiķi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.