
Gaļa sīpolu marinādē 1
Interesants kairinājums garšas kārpiņām var būt, baudot grilētu cūkgaļu, kas marinēta… sīpolos. – Tos pārgriež uz pusēm, noliek ar apaļo dibentiņu uz galda un ar asu naži sīpolu pusītes sagriež ļoti plānās šķēlītēs. Pēc tam uzber sāli un šķēlītes saspaida, lai izdalītos sula. Cūkgaļai uzkaisa sāli un piparus, pikantumam – čili pulveri un ieliek sīpolu masā, kam pievienota olīveļļa. Rūpīgi samaisa un ļauj, lai marināde kādu laiku iesūcas gaļā. Tā kā sīpoli satur diezgan daudz cukura, tas gaļai piešķir patīkamu garšu, kā arī grilējot veido karamelizētu, kraukšķīgu virskārtiņu.
Pēc Rūdolfa teiktā, brīnišķīgs ēdiens ir grilētas cūku ribiņas. Marinādei viņš iesaka ņemt sauju pētersīļu, 1 timiāna zariņa lapiņas, 6 ķiploka daiviņas, nelielu gabaliņu ingvera, 1 ēdamkaroti baltvīna etiķa, pusi čili pipara, sāli un piparus. Šīs sastāvdaļas sajauc blenderī un pievieno 100–150 ml olīveļļas. Ribiņas šajā marinādē patur vismaz 12 stundas.