Citrons, ķiploks, muskatrieksts 1

Olīveļļa, ķiploki, lociņi, koriandrs, baziliks un smaržīgie pipari – pamats, ko izmanto marinādes gatavošanai.
Foto – Anda Krauze

Vistas gaļai var pagatavot tradicionālu marinādi. Pusotra kilograma gaļas iemarinēšanai izmanto 1 citrona sulu, 6 daiviņas sakapāta ķiploka, pusi muskatrieksta, 2 ēdamkarotes sarīvēta ingvera sulas, olīveļļu, pāris šķipsniņu sāls, timiāna un rozmarīna lapiņas. Putnu marinādē patur divas stundas istabas temperatūrā.

Rūdolfs iesaka grilēto gaļu baudīt kopā ar tomātu piedevu, kas ir ļoti vienkārši pagatavojama. Tomātus sagriež šķēlītēs, uzber saplucinātas bazilika lapiņas (kātus neizmanto!), sāli un piparus un apslaka ar olīveļļu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.