
Marinādes, kas bagātina garšu. Izmēģini netradicionālo: ar kivi, cidonijām, aktinīdijām… 1
Der arī kivi, cidonijas un aktinīdijas

Gaļu marinē, lai to padarītu sulīgāku, mīkstāku un grilējumam vai cepetim piešķirtu bagātīgāku garšu. Daudzi vairāk uzticas pārbaudītai marinādes receptei, taču dažkārt vērts pamēģināt kaut ko jaunu.
Marināde noteikti ir lielisks palīgs, ja gadās nopirkt cīpslainu gaļas gabalu. Nevajag atteikties no ieceres to grilēt, jo situāciju var glābt. – Blīvas struktūras cīpslainu gaļu var apstrādāt ar organiskajām skābēm, kas ir daudzu augļu un ogu sastāvā. Piemēram, liellopu pirms gatavošanas liek marinādē, kuras pamatu veido kivi, aktinīdiju, citronu vai cidoniju masa, kam pievienoti garšaugi (timiāns, baziliks, salvija, koriandrs vai kas cits pēc izvēles), olīveļļa, kā arī sāls un pipari. Marināde gaļas struktūru padara irdenāku, pēc šādas pirmapstrādes gaļu var cept cepeškrāsnī vai grilēt, – skaidro profesionāls pavārs Rūdolfs Šteinbergs un piebilst, ka pīles krūtiņas cepetis izdodas ļoti gards, ja gaļu iepriekš patur no cidonijām gatavotā marinādē. Tā ļoti ātri iemarinējas un iegūst patīkamu garšu.