Mannas putra ar burkāniem 0
Sastāvdaļas
• 8 ēdamkarotes mannas
• 2 burkāni
• 2 ēdamkarotes sviesta
• 500 ml piena
Pagatavošana.
Burkānus sarīvē uz smalkas rīves. Pannā izkausē sviestu, pieber mannu un pāris minūtes pakarsē. Tad pieliek burkānus un mazliet apcep. Pielej pienu un maisot vāra 2–3 minūtes. Izslēdz uguni un ļauj putrai atdzist un sabiezēt.
UZZIŅA
>> Mannas putra būs garšīga un gaisīga, ja gatavošanas beigās tai pievienos gabaliņos sagrieztu banānu (divām porcijām ņem vienu lielu banānu) un mazliet sakuls ar putojamo slotiņu.
>> Jebkuras putras garšu uzlabo ogas un augļi, jo īpaši mellenes, zemenes, avenes, mango, persiki un bumbieri.
>> No garšvielām mannas putrai piestāv vaniļas cukurs, kardamons, kanēlis un muskatrieksts.
>> Sāļajā variācijā mannas putra sader ar Himalaju sāli, zaļumiem un maziem fetas siera gabaliņiem.
>> Daudz veselīgāka ir pilngraudu mannas putra, kuras sastāvā ir arī vērtīgie graudu apvalki.