Mannas kēkss ar kurkumu, medu un ciedru riekstiem. Iedvesmojoša recepte 1

Pagatavošana

1. Sajauc mannas putraimus ar miltiem, kuros iesijāts cepamais pulveris, pievieno cukuru un kurkumu. Samaisa.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

2. Mannas maisījumā ielej nedaudz uzsildītu (38-40 C) saldo krējumu, augu eļļu un medu. Samaisa un sakuļ mikserī ar vidēju ātrumu 5-7 minūtes. Ja kuļ ar rokas putojamo slotiņu, vajadzīgas aptuveni 15 minūtes.

3. Cepamo formu ieziež ar sviestu. Ielej tajā gatavo mīklu, pārkaisa ar riekstiem. Cep līdz 170-180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī, kamēr vidū iedurts irbulītis paliek sauss – 25-30 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Nedaudz atdzesē, izņem no formas un pabeidz atdzesēt uz restītēm.

Padoms! Šis pīrāgs vislabāk garšo 12 stundas pēc cepšanas. To uzglabā istabas temperatūrā, pārklātu ar auduma salveti.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.