Mannas kēkss ar kurkumu, medu un ciedru riekstiem. Iedvesmojoša recepte 1

Pagatavošana

1. Sajauc mannas putraimus ar miltiem, kuros iesijāts cepamais pulveris, pievieno cukuru un kurkumu. Samaisa.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Putins jau sācis plaša mēroga karu pret Eiropu, taču Rietumi baidās to atzīt
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
Lasīt citas ziņas

2. Mannas maisījumā ielej nedaudz uzsildītu (38-40 C) saldo krējumu, augu eļļu un medu. Samaisa un sakuļ mikserī ar vidēju ātrumu 5-7 minūtes. Ja kuļ ar rokas putojamo slotiņu, vajadzīgas aptuveni 15 minūtes.

3. Cepamo formu ieziež ar sviestu. Ielej tajā gatavo mīklu, pārkaisa ar riekstiem. Cep līdz 170-180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī, kamēr vidū iedurts irbulītis paliek sauss – 25-30 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Nedaudz atdzesē, izņem no formas un pabeidz atdzesēt uz restītēm.

Padoms! Šis pīrāgs vislabāk garšo 12 stundas pēc cepšanas. To uzglabā istabas temperatūrā, pārklātu ar auduma salveti.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.