Mannas kēkss ar kurkumu, medu un ciedru riekstiem. Iedvesmojoša recepte 1
Pagatavošana
1. Sajauc mannas putraimus ar miltiem, kuros iesijāts cepamais pulveris, pievieno cukuru un kurkumu. Samaisa.
2. Mannas maisījumā ielej nedaudz uzsildītu (38-40 C) saldo krējumu, augu eļļu un medu. Samaisa un sakuļ mikserī ar vidēju ātrumu 5-7 minūtes. Ja kuļ ar rokas putojamo slotiņu, vajadzīgas aptuveni 15 minūtes.
3. Cepamo formu ieziež ar sviestu. Ielej tajā gatavo mīklu, pārkaisa ar riekstiem. Cep līdz 170-180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī, kamēr vidū iedurts irbulītis paliek sauss – 25-30 minūtes.
4. Nedaudz atdzesē, izņem no formas un pabeidz atdzesēt uz restītēm.
Padoms! Šis pīrāgs vislabāk garšo 12 stundas pēc cepšanas. To uzglabā istabas temperatūrā, pārklātu ar auduma salveti.