Foto. pexels.com/ Max Bonda

Mannā putra ar kunkulīšiem – kas gan var būt labāks par to! Recepte, kā izvārīt īsti kunkuļainu putru 1

Mannā putra ir vienkāršs, bet vērtīgs ēdiens, kas latviešu virtuvē mīlēts jau paaudzēm. Tā ir ne tikai garšīga un ātri pagatavojama, bet arī dod enerģiju un siltumu, īpaši aukstās dienās.

Reklāma
Reklāma
Satraucoša iemesla dēļ no veikalu plauktiem var pazust Latvijā iecienīta zivs
RAKSTA REDAKTORS
“Viņš bija nosalis un pārguris, kājām mērojot tik tālu ceļu” – vakar pazudušā zēna mamma Aleksandra atklāj detaļas par zēna pazušanas lietu
Kremlis gatavo augsni agresijai pret Igauniju: analītiķi norāda uz līdzību ar notikumiem pirms iebrukuma Ukrainā
Lasīt citas ziņas

Kas tajā labs? Mannā ir ogļhidrāti, kas ātri uzlādē spēkus, un, ja gatavo ar pienu, tā sniedz arī kalciju un olbaltumvielas — ideāli bērniem vai ikvienam, kam vajag sātīgu brokasti. Tā nav nekāds superēdiens, bet savu darbu dara godam.

No kā to taisa? Galvenā sastāvdaļa ir manna. Tā ir samērā smalki malti kviešu graudi, kas ir rupjāki par miltiem, bet smalkāki par putraimiem. Mannas graudiņu lielums ir 0,25-0,75 mm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Parasti to vāra pienā, bet var jaukt ar ūdeni, ja grib vieglāku variantu. Papildus liek cukuru vai sāli (atkarībā no gaumes), un bieži pievieno sviestu, lai būtu bagātīgāka garša.

Ar ko ēst? Klasiski — ar ievārījumu, medu vai kanēli, bet var likt klāt arī svaigas ogas, ābolu biezeni vai pat drupināt sieru, ja gribi sāļo versiju.

Kā pagatavot mannā putru ar kunkuļiem — praktiski un paplašināti

Lai mannā putrā veidotos tie mazie, cietie kunkuļi, kas daudziem atgādina bērnību, svarīgi ir ne tikai sastāvdaļas, bet arī tehnika. Šeit būs detalizēts plāns, kā panākt, lai putra nav gluma masa, bet gan ar foršiem kunkuļiem, kas mutē jūtami un dod tekstūru.

1. Sastāvdaļas (4 porcijām):
– 1 l piena (var jaukt 800 ml piena un 200 ml ūdens)
– 100–120 g mannā putraimu (vairāk, ja gribi biezāku un kunkulaināku)
– 1–2 ēdamkarotes cukura vai šķipsna sāls
– 1 ēdamkarote sviesta
– Papildinājumi pēc izvēles (ievārījums, kanēlis, ogas)

Un tālāk sekos pats svarīgākais – gatavošana soli pa solim, lai kunkuļi putrā būtu jūtami! Vai arī, ja šī uzruna tev sašķebināja, tad ievēro šos ieteikumus, kā vārīt mannā putru, lai tajā kunkuļu nebūtu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.