Mango jogurta kūka – vasarīgi krāšņa un apetīti rosinoša 0
Iesaka šefpavārs Kristaps Sīlis.
Sastāvdaļas – mango, avenes, milti, salds krējums, cukurs, grieķu jogurts, vaniļa, olas.
Pagatavošana.
Kūkas pamatnei sakuļ trīs olas baltumus (+ šķipsna sāls, 4 ēdamkarotes cukura, ēdamkarote miltu, ¼ ēdamkarotes cepamā pulvera). Paplātē uz pergamenta cep 13 minūtes 180 grādos.
Krēmam – saputo 300 g saldā krējuma ar 50 g cukura saldās putās. 350 g mango mīkstuma sablenderē (200 g cukura un sajauc ar 350 g grieķu jogurta). Iemērc 10 g želatīnu aukstā ūdenī. Katlā ielej 50 g ūdens, uzsilda līdz 60 grādiem, izkausē tajā želatīnu. Tad to nedaudz atdzesē un iejauc jogurta masā. Iecilā saldo krējumu un liek uz pamatnes. Tur ledusskapī vismaz trīs stundas.
Mango sorbetam – 500 g sablenderē mango mīkstumus (+ divu vaniļas pākstu sēklas). Uzvāra sīrupu no 200 g cukura un 200 g ūdens, pievieno mango. Visu liek saldējuma aparātā.
Aveņu musam – 500 g aveņu sablenderē un izspiež caur sietu. 150 g saldā krējuma saputo un pielej 50 g portvīna. Divas olas un vienas olas dzeltenumu liek karstā ūdens peldē, pievieno 100 g cukura un puto, līdz apjoms pieaug divas reizes. Noņem no uguns un puto, līdz atdziest. Ogu mērcē iecilā putotās olas un saldo krējumu. 5 g želatīna uzbriedina aukstā ūdenī un izkausē 30 g karstā ūdenī, pievieno musam. To liek formā ledusskapī uz vismaz trīs stundām.