Mandeļu cepumi sicīliešu gaumē 0
Šo tradicionālo sicīliešu saldumu galvenā sastāvdaļa ir marcipāna masa, kuru var nopirkt veikalos profesionāliem konditoriem vai pagatavot pašiem. Šī recepte taisīta no mājās gatavota marcipāna.
Ja lieto mājās gatavotu marcipānu, tad būs vajadzīgi 400 g marcipāna un 200 g pūdercukura. Lai paši pagatavotu marcipānu, aplejiem mandeles ar vārošu ūdeni, ļaujiet nedaudz pastāvēt. Kad ūdens atdzisis, notīriet mandelēm miziņas. Sasmalciniet mandeles blenderī līdz veidojas pūderveidīga masa. Tad pielejiet nedaudz ūdens. Iegūto masu labi samaisiet, lai tā kļūdu gluda un vienmērīga.
Marcipāna masu samaisiet ar cukuru un olu baltumiem. Pievienojiet rīvētu apelsīna vai citrona miziņu.
Sadaliet iegūto masu nelielās porcijās, apviļājiem pūdercukurā un lieciet uz plāts, lai ceptu 180-200 grādos.
Avots: drinkinform.com.ua