Mandarīnu pīrāgs 0
Sastāvdaļas – 5 lieli mandarīni, 1,5 glāzes cukura, 25 g sviesta, ola, glāze kefīra, 3 glāzes miltu, soda, sāls.
Pagatavošana.
Rūpīgi saberž kopā mīkstu sviestu, cukuru un olu. Pievieno glāzi kefīra (var izmantot arī paniņas).
Mandarīnus sasmalcina gaļas maļamajā mašīnā vai kārtīgi sablenderē, pievieno masai. Pieber nedaudz sāls un visu rūpīgi samaisa.
Pievieno miltus, visu sakuļ, lai nebūtu kunkuļu. Pievieno tējkaroti sodas.
Visu vēlreiz samaisa un liek ietaukotā veidnē, kura izkaisīta ar miltiem vai rīvmaizi. Ļauj pastāvēt 40 minūtes un cep vidējā temperatūrā, kamēr gatavs.
Virsu rotā pēc izvēles. Var pārsmērēt ar krēmu, var rotāt ar mandarīna šķēlītēm un citiem augļiem (kivi, zemenes, vīnogas), pārlej ar apelsīnu želeju.
Labu apetīti!