Māmiņdienas kūka ar ogām. Īpaši gards pārsteigums 1
Gatavojoties pavasara sirsnīgākiem svētkiem – Māmiņu dienai – “Rimi” veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo” šefpavārs Normunds Baranovskis aicina ikvienu savu mammu svētkos pārsteigt ar pašu ceptām un gardām kūkām. Tā ne tikai būs īpašs pārsteigums mammai, bet arī patīkams našķis ikvienam svētku viesim.
Pagatavošanas laiks: 2 stundas
Porcija: 6 cilvēkiem
Nepieciešams
Pamatnei
Žāvētas aprikozes – 120 g
Žāvētas dzērvenes – 120 g
Lazdu rieksti – 200 g
Kūkas forma – diametrs 19 cm
Krēmam
Olas – 2 gab.
Brūnais cukurs – 130 g
Apelsīns – 1 gab.
Želatīns – 8 g
Filadelfijas siers – 400 g
Dekoram
Svaigas vai saldētas ogas – 300 g
Pagatavošana
Samal riekstus, žāvētas aprikozes un dzērvenes. Iegūto masu ieklāj kūkas formā, veido pamatni.
Atdali olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakul stingrās putās, bet dzeltenumiem pievieno cukuru un kul līdz izveidojas bieza, krēmīga masa
Izspied apelsīna sulu un pievieno tai želatīnu. Pagaidi, kamēr želatīns uzbriest, tad sakarsē, pievieno olu dzeltenumus un vēlreiz sakul.
Olu dzeltenumu masai pievieno Filadelfijas sieru un iecilā olu baltumus
Krēma masu lej formā un liec ledusskapī vismaz uz 1 līdz 1,5 stundu, lai sastingst
Kūku pasniedz dekorētu ar svaigām vai saldētām ogām
Aikāgaršo padoms!
Ja nav pieejams gana jaudīgs blenderis, riekstus ieber dvielī un sasmalcini sitot ar smagāku priekšmetu, bet žāvētos augļus sakapā ar nazi