Maltās gaļas un kartupeļu sacepums – sātīgs gardums 0
Sastāvdaļas – 500 g jebkuras maltas gaļas, 500 g kartupeļu, 200 g cieta siera, 3 tomāti, liels sīpols, 1–2 ēdamkarotes sviesta, sāls, pipari, augu eļļa.
Pagatavošana.
Kartupeļus nomizo un novāra līdz gatavībai.
Sīpolu smalki sagriež, tomātus sagriež mazos gabaliņos.
Pannā augu eļļā apcep sīpolus līdz zeltainai krāsai, pievieno sagrieztos tomātus, cep visu 2–3 minūtes.
Pievieno malto gaļu, uzkaisa sāli un piparus pēc garšas. Visu samaisa un cep, līdz gaļa ir izcepusies.
Kad kartupeļi ir izvārījušies, nolej ūdeni, pievieno sāli un sviestu un samīca biezputrā.
Sieru sarīvē uz smalkas rīves.
Cepamajā traukā liek apcepto gaļu. Virsū liek samīcītos kartupeļus, kārtīgi izlīdzina. Virsu nokaisa ar rīvēto sieru.
Cep 180 grādu karstumā 30–35 minūtes.
Labu apetīti!