RECEPTES 0
Šokolādes biskvīta un siera krēma kūka ar sāļo karameli
Vispirms gatavo šokolādes biskvītu: olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Katram dzeltenumam pievieno ēdamkaroti cukura. Pēc tam pieber miltus un kakao – četrām olām ņem ēdamkaroti miltu un trīs ēdamkarotes kakao. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, saputo stingrās putās un iecilā olu dzeltenumu masā. Cep cepeškrāsnī ~20 minūtes +180…+190 °C, līdz kūka gatava.
Siera krēmam nepieciešami 500 ml saldā krējuma, divas paciņas svaigā siera, cukurs (pēc garšas). Var pievienot citrona, apelsīna vai laima sulu. Saldo krējumu sakuļ ar cukuru, pievieno krēmsieru un visu vēlreiz saputo.
Sāļajai karamelei vajadzīgs 200 g cukura, 100 g krēmsiera, 125 ml ūdens, tējkarote sāls, 100 g sviesta. Vispirms uzvāra ūdeni ar cukuru, tad pieliek sviestu un visu rūpīgi samaisa. Beigās pievieno krēmsieru un sviestu.
Kēkss ar lociņiem un krabju nūjiņām
Sastāvdaļas: 3 olas; 150 g miltu; paciņa sausā rauga; 100 ml eļļas; 150 ml piena; 100 g rīvēta siera; 200 g krabju nūjiņu; ~ 5 lociņi; sāls un pipari.
Sakuļ olas, tām pievieno ar sauso raugu sajauktus miltus, sāli, piparus, eļļu un visu samaisa. Masai pieliek uzkarsētu pienu, rīvētu sieru, gabaliņos sagrieztas krabju nūjiņas, sasmalcinātus lociņus un samaisa. Mīklu liek ietaukotās kēksa veidnēs un cep līdz +180 °C uzkarsētā cepeškrāsnī ~45 minūtes.