Foto: Anda Krauze

Makaroni ar truša gaļas mērci maltiešu gaumē 0

Sastāvdaļas
3 kivi
1 truša liemenis
1 ķiploka galviņa
400 ml alus
800 ml tomātu mērces
2 lauru lapas
1 tējkarote kaltētas paprikas
2 ēdamkarotes sojas mērces
Sāls un pipari pēc garšas
100 grami svaigu vai saldētu zirņu
1 paliels burkāns
2 pakas spageti

Reklāma
Reklāma
Veselam
Gribi dzīvot ilgi un laimīgi? 10 ieteicamākie dārzeņi un augļi, kas veicinās garu mūžu
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Kokteilis
Svari – koķetu īsziņu sūtīšana bijušajiem, Mežāzis – karaokes dziedāšana dušā: Kāds ir katras zodiaka zīmes “tumšākais” noslēpums?
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Trusi sadala vairākās daļās, liek bļodā un pievieno saspaidītu kivi, visu sajauc un ļauj pastāvēt bļodā kādas 20 minūtes. Kivi padarīs truša gaļu maigāku un baudāmāku. Pēc 20 minūtēm gaļu nomazgā. Kamēr trusis marinējas, sakapā ķiplokus, liek uz pannas, nedaudz apcep eļļā. Tad uz tās pašas pannas apcepties liek truša gaļu – cep, līdz gaļa paliek zeltaina. Klāt pielej alu, pannu pārsedz ar vāku, un truša gaļu atstāj sutināties uz mazas uguns. Sutina, līdz alus gandrīz iztvaikojis. Kad gaļa ir gatava, to atdala no kauliem, tikmēr mērcei klāt pielej tomātu mērci, sojas mērci un pieliek lauru lapas, papriku, zirņus, sakapātu burkānu, sāli un piparus. Kad gaļa atdalīta no kauliem, to liek klāt mērcei un uz mazas uguns ļauj sutināties – jo ilgāk, jo garšīgāk, pēc nepieciešamības var pieliet nedaudz buljona. Novāra spageti. Kad makaroni ir gatavi, pasniedz ar truša gaļas mērci.

P. S. Truša gaļa ir tradicionālais Maltas ēdiens, tikai tur trusi neatkaulo.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.