Makaroni ar jaunajām nātrītēm 2
Autore: Aija Geida, “Prakstiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
• 400 g mazo makaronu
• 2 saujas jauno nātru
• 2 saujas gārsu lapiņu
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• 4 ēdamkarotes tomātu mērces
• 100 g Krievijas siera
• 100 ml saldā krējuma
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• 1 tējkarote sāls
Pagatavošana.
Katlā uzvāra 2 litrus ūdens, pieber 1,5 saujas nātru un tikpat daudz gārsu lapiņu. Zaļumus pavāra 10 minūtes un nokāš. Iegūto aromātisko šķidrumu uzvāra, pievieno eļļu, makaronus un vāra 5–10 minūtes (atkarībā no makaronu veida), līdz mīksti. Nokāš, ieliek atpakaļ katlā, pievieno sakapātus atlikušos zaļumus, saldo krējumu, tomātu mērci, maltus melnos piparus un sāli. Uzvāra. Ļauj, lai 10 minūtēs piebriest, tad liek uz šķīvjiem un pārkaisa ar smalki rīvētu sieru.