Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto: Ilze Pētersone

Vannas istaba – pievērs uzmanību pelējumam un kaļķakmens nogulsnēm 2

Savu pievilcību vannas istaba zaudē netīru, pelēcīgu flīžu šuvju dēļ gan uz grīdas, gan pie sienām. Tās tīri, izmantojot abrazīvu tīrīšanas pastu vai sodu un vairs nevajadzīgu zobubirsti. Pēc tam ar mitru lupatiņu savāc pastas atlikumu un virsmas nomazgā. Ir ieteicams ikdienā tīrīt izlietnes plauktiņus, vannas malu vai dušas nišu, lai uz tām nerodas pelējums vai neuzkrājas kaļķakmens nogulsnes.

Reklāma
Reklāma
Sinoptiķi vēro notiekošo virs Sibīrijas… Tas rada bažas par kritiskiem laikapstākļiem gaidāmajā ziemā 80
TV24
“Ir cilvēki, kuri nemaz nezina, ka ir jāmaksā šis nodoklis,” nodokļu konsultants atklāj baisu ekonomikas “bedri” Latvijā 60
Kokteilis
Šodien intuīcija pasargās tevi no kļūdām. Horoskopi 18. oktobrim
Lasīt citas ziņas

“Pievērs uzmanību veļas mašīnai, īpaši, ja veļa tiek mazgāta saudzīgā 30 grādu režīmā – tajā ir lielāka iespēja sakrāties baktērijām, kā arī veidoties pelējumam un nepatīkamai smakai. Vispirms ar abrazīvu pastu vai universālu tīrīšanas līdzekli notīri gumijas blīves, kurās parasti sakrājas pelējums un netīrumi.

Izņem un izmazgā arī veļas līdzekļa tvertni. Tad pašā veļas mašīnā ieber puskrūzi sodas un to ieslēdz uz iespējami garāku tīrīšanas ciklu vismaz 60 grādos. Arī ikdienas lietošanā vēlams atcerēties vismaz reizi mēnesī veļas mašīnu ieslēgt 60 grādu režīmā, piemēram, mazgājot dvieļus vai gultasveļu, lai aizkavētu smaku un pelējuma veidošanos,” atgādina “Dana ar kasti”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.