Mājas sieriņi “Cirtumnieku” gaumē 1
Svaigu, ne visai sausu biezpienu samaļ gaļasmašīnā, pieber sāli, ķimenes, sodu un visu labi samīca. No masas veido mazus sieriņus. Tie var būt konusveidīgi, cilindrveidīgi, apaļi un plakani. Sieriņu svars arī var būt dažāds. Sieriņus saliek uz dēļa, apklāj ar mitru drēbi un vienu dienu tur siltā telpā.
Tad drēbi noņem, sieriņus pārnes tīrā sausā telpā un tur atstāj 2 dienas apžūšanai. Tad tos ierīvē ar sālsūdeni un atstāj vēl vienu dienu apžūšanai. Pēc tam saliek ar pergamenta papīru izklātā kastē un pārnes pagrabā.
Pagrabā sieriņi nobriest un kļūst lietojami apmēram pēc nedēļas.
Vairāk recepšu un padomi – tematiskajā avīzē “Mājas Gardumi”!