Foto – Shutterstock.com

Mājas sieriņi “Cirtumnieku” gaumē 1

Svaigu, ne visai sausu biezpienu samaļ gaļasmašīnā, pieber sāli, ķimenes, sodu un visu labi samīca. No masas veido mazus sieriņus. Tie var būt konusveidīgi, cilindrveidīgi, apaļi un plakani. Sieriņu svars arī var būt dažāds. Sieriņus saliek uz dēļa, apklāj ar mitru drēbi un vienu dienu tur siltā telpā.

Reklāma
Reklāma
Krievija pārgājusi uz nāvējošāku kara taktiku. Tas rada reālu draudu NATO 74
Kokteilis
8 latviešiem pilnīgi normāli ieradumi, kas ārzemniekiem šķiet dīvaini. Tēja un medus ārstē visas kaites! 29
Zinātnieki atklājuši, kas izraisa specifisko, tā dēvēto “vecuma smaku”: 7 ieteikumi, kā no tās atbrīvoties
Lasīt citas ziņas

Tad drēbi noņem, sieriņus pārnes tīrā sausā telpā un tur atstāj 2 dienas apžūšanai. Tad tos ierīvē ar sālsūdeni un atstāj vēl vienu dienu apžūšanai. Pēc tam saliek ar pergamenta papīru izklātā kastē un pārnes pagrabā.

Pagrabā sieriņi nobriest un kļūst lietojami apmēram pēc nedēļas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vairāk recepšu un padomi – tematiskajā avīzē “Mājas Gardumi”!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.