Mājās gatavots sulīgs un gards belašs. Vienkārša recepte 2
Sastāvdaļas rauga mīklai
1 gl. piena
3 gl. miltu
6 ēd.k. olīveļļas
1 paciņa sausā rauga
2 tējk. cukura
Pildījumam
300 g cūkgaļas un liellopa gaļas
1 neliels sīpols
2 ķiploka daiviņas
sāls un svaigi malti pipari
Pagatavošana.
Sauso raugu sajauc ar cukuru un pusglāzi silta piena un liek siltā vietā. Kad raugs ir uzrūdzis (veidojas putu cepurīte), pielej pārējo pienu, olīveļļu un miltus.
Visu kārtīgi sajauc, apsedz ar tīru dvieli un liek siltā vietiņā uzrūgt.
Gaļu izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu kopā ar sīpoliem un ķiplokiem, pievieno sāli un svaigi maltus piparus un kārtīgi samaisa.
Uz mīklas plācenīšiem liek 2 tējkarotes gaļas pildījuma, mīklu savāc kā maisiņu uz augšu un pieplacina, ātri apgriežot uz otru pusi.
Pannā uzkarsē eļļu un cep belašus līdz gatavībai, liekot uz pannas vispirms ar caurumu uz leju.
Gatavus belašus liek uz salvetes, lai notek liekie tauki.