Superlēti un superdārgi 0
Tā kā saldējuma taisāmās ierīces nav plaši izplatītas, arī veikalos to piedāvājums nav pats plašākais. Tomēr cenu atšķirības ir izteiktas. Pašu parastāko “verķi” var iegādāties par 33 eiro, kamēr par īstu meistardarbu, ne ierīci, nāksies maksāt jau 400 eiro, kas ir diezgan neticams skaitlis, runājot par ierīci, ko nedarbināsiet nedz katru dienu, nedz katru nedēļu. Ja vien neesat profesionāls kārumnieks.
Salīdzinājumam izvēlējos četru dažādu ražotāju četrus dažādus modeļus pilnīgi dažādās cenu kategorijās, lai saprastu, vai ir vērts šķirties no milzu naudas summas par ikdienā maz izmantotu aparātu. Lēto galu pārstāv zviedru sadzīves tehnikas ražotāja “C3” modelis “Gelato” jeb “30-10401” par 33 eiro. Cenu kategoriju, kas sasasniegusi jau trīs ciparus, pārstāv amerikāņu “Cuisinart ICE-40BCE” ar 110 eiro, vēl dārgāks ir itāļu “De’Longhi ICK 5000” ar 250 eiro, bet pārliecinoši visdārgākais aparāts, kas nopērkams Latvijā, ir austrāliešu “Breville” kompānijai piederošā zīmola “Stollar” modelis “Smart Scoop BCI-600”, kura cena sasniedz minētos 400 eiro.