Mājās gatavots saldējums 0
Sastāvdaļas – glāze piena, 400 g cukura, 100 g šokolādes, 6 olu dzeltenumi, 3 glāzes trekna saldā krējuma.
Pagatavošana.
Pienu, cukuru un olu dzeltenumus liek bļodā un ūdens peldē silda uz plīts. Klāt pievieno šokolādes gabaliņus. Visu maisa un karsē, kamēr masa sabiezē. Noņem no uguns un ļauj atdzist.
Saldo krējumu sakuļ stingrās putās.
Sakulto krējumu pievieno masai un visu kārtīgi samaisa. Iegūto masu pilda formiņās, ievieto kociņus un liek ledusskapī.
Pēc sasaldēšanas saldējumu var rotāt pēc izvēles – ar svaigām ogām, iemērkt rīvētos riekstos, pārliet ar izkausētu šokolādi utt.
Labu apetīti!