Foto-say7.info

Mājās gatavots našķis – ogu marmelāde 0

Šai receptei var izmantot jebkuras ogas, svarīgi tikai, lai tās varētu sasmalcināt viendabīgā masā. Var izmantot arī saldētas ogas, bet tad pēc atkausēšanas ir jānolej liekais šķidrums. Želatīnu izmantot nedrīkst, ir nepieciešams tieši agara pulveris.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 400 g jebkādu ogu (receptē izmantotas mellenes), 150 g cukura, 3 tējkarotes agara pulvera, apelsīns, 150 ml ūdens.

Pagatavošana.

No apelsīna izspiež sulu, būs nepieciešami 100 ml sulas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sulai pievieno agara pulveri, samaisa un atstāj uz 30 minūtēm.

Ogas ieber blenderī un sasmalcina viendabīgā masā.

Nelielā katliņā liek sablenderēto ogu masu, pievieno cukuru, pielej ūdeni un karsē, kamēr uzvārās, tad liesmu samazina un turpina vārīt 5 minūtes.

Pielej izšķīdināto agara pulveri, samaisa un turpina vārīt 5 minūtes.

Karsto masu salej vēlamajās formiņās un atstāj uz 1 – 2 stundām, lai sastingst.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.