Mājās gatavots našķis – ogu marmelāde 0
Šai receptei var izmantot jebkuras ogas, svarīgi tikai, lai tās varētu sasmalcināt viendabīgā masā. Var izmantot arī saldētas ogas, bet tad pēc atkausēšanas ir jānolej liekais šķidrums. Želatīnu izmantot nedrīkst, ir nepieciešams tieši agara pulveris.
Sastāvdaļas – 400 g jebkādu ogu (receptē izmantotas mellenes), 150 g cukura, 3 tējkarotes agara pulvera, apelsīns, 150 ml ūdens.
Pagatavošana.
No apelsīna izspiež sulu, būs nepieciešami 100 ml sulas.
Sulai pievieno agara pulveri, samaisa un atstāj uz 30 minūtēm.
Ogas ieber blenderī un sasmalcina viendabīgā masā.
Nelielā katliņā liek sablenderēto ogu masu, pievieno cukuru, pielej ūdeni un karsē, kamēr uzvārās, tad liesmu samazina un turpina vārīt 5 minūtes.
Pielej izšķīdināto agara pulveri, samaisa un turpina vārīt 5 minūtes.
Karsto masu salej vēlamajās formiņās un atstāj uz 1 – 2 stundām, lai sastingst.
Labu apetīti!