Mājās gatavots ķirbju liķieris 0
Sastāvdaļas
2 glāzes ūdens (1 glāze = 250 ml)
1 glāze pūdercukura
1 glāze brūnā cukura
430 g ķirbju biezeņa
6 vidēja lieluma kanēļa standziņas (var izmantot arī maltu kanēli)
6 krustnagliņas
2 vaniļas pākstis, sadalītas uz pusēm (var izmantot arī vanilīnu)
2 glāzes ruma
Pagatavošana.
1. Vidēji lielā katlā ielej ūdeni, pievieno cukuru, uzvāra uz vidējas uguns. Pievieno ķirbju biezeni, kanēli, krustnagliņas, vaniļas pākstis, nedaudz visu sakuļ, atkal liek uz uguns un uzvāra.
2. Samazina uguni līdz minimumam un vāra aptuveni 30 minūtes, visu laiku maisot, līdz masa iegūst piesātinātu aromātu.
3. Marli sagriež 30 x 30 cm lielumā un pārsedz katlu. Lej topošā liķiera masu caur marli katlā.
4. Uzmanīgi ar gumijas lāpstiņas palīdzību var nedaudz uzspiest uz ķirbja masas, lai izspiestu atlikušo šķidrumu. Biezumus nevajadzēs. Vajadzētu sanākt aptuveni divām glāzēm šķidruma.
5. Visbeidzot pievieno rumu un visu vēlreiz rūpīgi samaisa. Pārlej liķiera traukā vai pudelē un noliek malā, lai atdziest, – aptuveni uz stundu.
6. Rūpīgi aiztaisa pudeli un glabā aukstumā, tumšā vietā līdz 3 mēnešiem.
Recepte no buymeapie.com