Mājās gatavots aveņu zefīrs. Mmmm… 1
Salds, gaisīgs zefīrs ar aveņu garšu ir vienkārši neatkārtojams!
Sastāvdaļas:
450 g aveņu (var būt saldētas)
200 g cukura
200 g olu baltumu
200 g saldā krējuma
10 g želatīna
pūdercukurs
Kā gatavot?
1. Ogas nomazgā, pēc tam izberž caur sietu. Pievieno cukuru un vāra, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē.
2. Sakuļ atdzesētus olu baltumus un pievieno ogu masai. Pievieno izšķīdinātu želatīnu (želatīna lietošanas instrukcijai jābūt uz paciņas), visu rūpīgi samaisa.
3. Atsevišķi saputo saldo krējumu un pēc tam lēnām pievieno zefīru masai.
4. Sagatavo izvēlētu trauku, tā apakšu nokaisa ar pūdercukuru un tad ne pārāk biezā kārtā ielej zefīra masu. Pūdercukuru pārkaisa arī zefīra masai pa virsu. Liek atdzesēties ledusskapī aptuveni uz 2-3 stundām.
4. Pēc tam no zefīra masas veido izvēlētās figūriņas (var izmantot, piemēram, piparkūku formiņas).
Pēc plufit.ru materiāla