Mājās gatavoti pelmeņi uzbeku gaumē 2
Sastāvdaļas:
6 sīpoli
500 g jēra gaļas
sāls pēc garšas
melnie maltie pipari pēc garšas
50 g jēra tauku
400 g kviešu miltu
1/2 glāzes ūdens
1. Sagatavo mīklu no miltiem, ūdens un sāls.
2. Sīki sagrieztai jēra gaļai pievieno sīki sasmalcinātus sīpolus, kam pievienots sāls un pipari. Rūpīgi samaisa.
3. Mīklu izrullē plānā kārtā un sagriež 10×10 cm kvadrātiņos. Pa vidu katram liek malto masu, tai pa virsu – jēra taukus. Pelmeņus aizlipina.
4. Liek sagatavotoes pelmeņus uz režģa, kuru novieto virs vāroša ūdens katla un vāra 45 minūtes.
Recepte no eda.ru