Mājās gatavoti belaši brīvdienu gastronomiskajam sānsolim 2
Pat stingrākie diētas ārsti pēc gastronomiskā disciplīnā pavadītas nedēļas iesaka kādu “atslodzes dienu”. Tai lieliski noderēs sulīgi, mājās gatavoti belaši – un tas nav nekāds “stacijas mašīneļļas variants”!
Nepieciešams
2,5 glāzes izsijātu miltu
180 ml silta piena
7 g sausā rauga
1 tējk. cukura
250 g jauktas maltās gaļas
1 liels sīpols
Sāls, pipari
Augu eļļa apcepšanai
Pagatavošana
1. Sajauc pienu, cukuru, raugu, augu eļļu un sāli. Pakāpeniski iesijā miltus. Mīklu izmīca, apsedz un atstāj siltā vietā uz 1,5 – 2 stundām.
2 Sīpolu sasmalcina un sajauc ar malto gaļu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
3. No mīklas veido plācenīšus; to diametrs – aptuveni 10 centimetri. Uz tiem kārto 1 ēdamkaroti gaļas pildījuma.
Mīklas maliņas uzloca uz augšu, atstājot nelielu atveri.
4. Belašus cep sakarsētā eļļā 7 minūtes no katras puses.