Mājās gatavotas cepamās desiņas 0
Sastāvdaļas
300g teļa vai liellopu gaļa
700g cauraugusi cūkgaļa
2 ķiploka daiviņas
1 neliels sīpols
1/4 tējk. cukurs
1-2 tējk. sāls
baltie pipari
muskatrieksts
ūdens
Pagatavošana
Gaļu sagriezt palielos gabalos, pārikt bļodā. Pārkaisīt ar sāli, pipariem, rīvētu muskatriekstu un cukuru, apsegt ar pārtikas plēvi un atstāt vēsā vietā uz 4-6 st, var uz visu nakti.
Gaļu samaļ ar gaļas maļamo mašīnu, pievienojot sīpolu un ķiplokus. Malto gaļu sapilda zarnās (tās var iegādātes Centrāltirgū), izveido desiņas un apžāvē uz darba virsmas 1-2 st.
Gatavas desiņas cep pannā līdz tās gatavas. Cepot pannā var pievienot sīpolus un mazliet medu, tad sanāks karamelizēti sīpoli un desiņas.
Piezīme. Visām gaišām desām liek baltos piaprus, lai pipari nebūtu manāmi gatavajās desās.
Recepti piedāvā