Foto – Bonappetit.lv

Mājās gatavotas cepamās desiņas 0

Sastāvdaļas

300g teļa vai liellopu gaļa

700g cauraugusi cūkgaļa

2 ķiploka daiviņas

1 neliels sīpols

1/4 tējk. cukurs

1-2 tējk. sāls

baltie pipari

muskatrieksts

ūdens

Pagatavošana

Gaļu sagriezt palielos gabalos, pārikt bļodā. Pārkaisīt ar sāli, pipariem, rīvētu muskatriekstu un cukuru, apsegt ar pārtikas plēvi un atstāt vēsā vietā uz 4-6 st, var uz visu nakti.
Gaļu samaļ ar gaļas maļamo mašīnu, pievienojot sīpolu un ķiplokus. Malto gaļu sapilda zarnās (tās var iegādātes Centrāltirgū), izveido desiņas un apžāvē uz darba virsmas 1-2 st.
Gatavas desiņas cep pannā līdz tās gatavas. Cepot pannā var pievienot sīpolus un mazliet medu, tad sanāks karamelizēti sīpoli un desiņas.
Piezīme. Visām gaišām desām liek baltos piaprus, lai pipari nebūtu manāmi gatavajās desās.

Reklāma
Reklāma

Recepti piedāvā

ASV vēršas pret Eiropu: Tramps draud pārraut alianšu saišu pēdējo pavedienu
8 šķietami veselīgi produkti, no kuru lietošanas uzturā labāk atteikties. Kā tie var kaitēt?
“Man iekšā dzemde un olvadi jau bija sākuši pūt!” Annas stāsta, kā 5 gadus cenšas panākt taisnību par ārstu nolaidību Ogres slimnīcā 5
Lasīt citas ziņas

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.