Mājās gatavota majonēze bez olām 6
Sastāvdaļas – ½ kārbiņas pasterizēta piena bez cukura, 200 ml olīveļļas, ½ tējkarotes melnā jeb akmens sāls, tējkarote sinepju (vislabāk Dižonas), 1–2 ēdamkarotes citrona sulas, ⅓ tējkarotes kurkumas, ⅓ tējkarotes melno piparu.
Pagatavošana.
Visas sastāvdaļas, izņemot citrona sulu, ielej blendera traukā un lēni puto. Pievieno citrona sulu, kamēr masa sabiezē. Atkarībā no izvēlētās eļļas citrona sulas daudzums var atšķirties pat divas reizes. Citrona sula jālej kulšanas laikā un pamazām, jo, pievienojot par daudz, majonēze strauji sabiezē (ja tā gadījies, var atšķaidīt ar krējumu).
! Majonēzei izcilu garšu dod akmens sāls (saukts arī par melno sāli), kas ir viegli sārtā krāsā ar izteiktu olu garšu un smaržu.