Pamatmīklas recepte 0

• 1,2 kg augstākā labuma kviešu miltu
• 1 l silta (aptuveni +40 °C) ūdens
• 1 ēdamkarote sāls
• 2 ēdamkarotes cukura
• 30 g presētā Rīgas rauga
• 2 ēdamkarotes rapšu eļļas
• 1 ola

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
Lasīt citas ziņas

Bļodā liek visas sastāvdaļas, izņemot miltus, un ar roku rūpīgi samaisa. Tad pieber miltus un samīca mīklu. Raudzē aptuveni 40 minūtes, pēc tam liek ar eļļu ieziestās veidnēs. Cep elektriskās plīts cepeškrāsnī +230…+250 °C aptuveni 45 minūtes. Lai karstais gaiss apņemtu vienmērīgi, ieslēdz ventilatoru.

Sarkano biešu maize

• 1,4 kg miltu
• 1 l silta ūdens
• 1,5 ēdamkarotes sāls
• 2 ēdamkarotes cukura
• 30 g presētā Rīgas rauga
• 1 ola
• 2 ēdamkarotes rapšu eļļas
• 300 g rupji rīvētu vārītu sarkano biešu
• 1 ēdamkarote 9% galda etiķa
• ½ tējkarotes picas garšvielas

CITI ŠOBRĪD LASA

Vispirms sarīvē vārītas sarkanās bietes, tad aplej ar etiķi un patur aptuveni piecas minūtes, lai drusku ievelkas (biešu sarkanā krāsa saglabājas). Pārējās sastāvdaļas, izņemot miltus, bļodā rūpīgi samaisa. Tad pieber miltus. Visu samīca un raudzē aptuveni 40 minūtes. Mīklu sadala 400 g lielās pikās. Uz galda uzber miltus, uzliek mīklas piku un savij apmēram 35 cm garu bageti. Liek bagešu pannā vai parastajā pannā, vai jebkurā citā veidnē. Cep elektriskajā plītī +230 °C aptuveni 35 minūtes. Jo lielāka forma, jo maize ilgāk jācep.
Biešu vietā var likt rupji rīvētus burkānus, ķirbjus vai kabačus. Būtiski, lai dārzeņi būtu vārīti vai kaltēti.

Ķirbju un rozīņu maize

• 1,4 kg augstākā labuma kviešu miltu
• 1 l sablendētu vārītu ķirbju
• 1 ēdamkarote sāls
• 2 ēdamkarotes cukura
• 30 g presētā Rīgas rauga
• 1 ola
• 2 saujas rozīņu

Dzeltenu ķirbi sagriež gabaliņos, aplej ar ūdeni un katliņā izsautē mīkstu. Kad nedaudz atdziest, sablendē un ielej mērkrūzē, lai precīzi būtu litrs ķirbju masas. Ja nav vajadzīgā daudzuma, pielej siltu ūdeni. Tad ķirbi un pārējos produktus , izņemot miltus, saliek bļodā un ar roku rūpīgi samaisa. Pēc tam pieber miltus un samīca. Raudzē aptuveni 40 minūtes. Liek veidnēs un cep elektriskās plīts cepeškrāsnī +230…+250 °C aptuveni 45 minūtes.
Mīklai var pievienot arī saulespuķu sēkliņas vai dzērveņu sukādes. Tad būs svētku maize.

Griķu un grūbu maize

• 1,4 kg miltu
• 1 l silta ūdens
• 1 paciņa vārītu, atdzesētu griķu
• 400 g vārītu, atdzesētu grūbu
• 3 saujas rudzu kliju
• 1,5 ēdam­karotes sāls
• 2 ēdamkarotes cukura
• 30 g presētā Rīgas rauga
• 1 ola
• 1 sauja ķimeņu
• 2 ēdamkarotes rapšu eļļas
• Auzu pārslas pārkaisīšanai

Visas sastāvdaļas, izņemot miltus, liek bļodā un rūpīgi samaisa ar roku. Tad pievieno miltus, samīca un raudzē aptuveni 40 minūtes. Mīklu liek veidnēs un cep elektriskās plīts cepeškrāsnī +230 °C aptuveni 45 minūtes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.