Mājās cepta rulete 2
Ar ko gardu šajā pavasarī varētu iepriecināt savu ģimeni? Prasmīgā saimniece Ina Frīdberga no Augstkalnes iesaka pagatavot ruleti. 4 olas kārtīgi saputo ar 200 g cukura un vaniļu. Puto ilgi – vismaz 5 min. Citā traukā samaisa 80 g miltu, 80 g kartupeļu cietes un 1 tējk. cepamā pulvera. Sauso masu iemaisa saputotajās olās, lej uz plāts. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 15 – 20 min. Biskvītu karstu izgāž uz dvieļa un uzreiz saritina. Kad biskvīts pilnībā atdzisis, uzmanīgi atritina vaļā, apziež ar 2/3 pagatavotā krēma, pāri tam uzklāj nedaudz ievārījuma. Ievārījuma vietā var izmantot svaigas ogas. Rullīti atkal uzmanīgi satin. Ar pārpalikušo krēmu pārklāj ruletes virsmu. Pārkaisa ar kokosa skaidiņām vai riekstiem. Dažas stundas patur ledusskapī.
Krēmu gatavo šādi: 500 ml saldā krējuma pieber cukuru, vaniļu. Saputo ne pārāk stingri. Liek klāt 200 g Filadelfijas siera un turpina putot, līdz izveidojas viendabīga masa.