Mājās cepta rulete 2

Ar ko gardu šajā pavasarī varētu iepriecināt savu ģimeni? Prasmīgā saimniece Ina Frīdberga no Augstkalnes iesaka pagatavot ruleti. 4 olas kārtīgi saputo ar 200 g cukura un vaniļu. Puto ilgi – vismaz 5 min. Citā traukā samaisa 80 g miltu, 80 g kartupeļu cietes un 1 tējk. cepamā pulvera. Sauso masu iemaisa saputotajās olās, lej uz plāts. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 15 – 20 min. Biskvītu karstu izgāž uz dvieļa un uzreiz saritina. Kad biskvīts pilnībā atdzisis, uzmanīgi atritina vaļā, apziež ar 2/3 pagatavotā krēma, pāri tam uzklāj nedaudz ievārījuma. Ievārījuma vietā var izmantot svaigas ogas. Rullīti atkal uzmanīgi satin. Ar pārpalikušo krēmu pārklāj ruletes virsmu. Pārkaisa ar kokosa skaidiņām vai riekstiem. Dažas stundas patur ledusskapī.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimuši ģēniji: šīm zodiaka zīmēm ir augstākais IQ 4
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu 99
Karu izbeigs kājnieks netīrā formā: Komandiera atziņas par frontes realitāti Ukrainā 62
Lasīt citas ziņas

Krēmu gatavo šādi: 500 ml saldā krējuma pieber cukuru, vaniļu. Saputo ne pārāk stingri. Liek klāt 200 g Filadelfijas siera un turpina putot, līdz izveidojas viendabīga masa.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.