Foto – Aija Geida

Maizītes “Neatvērušies rožu pumpuri” 0

Kviešu miltus sajauc ar cukuru un sodu. Ieberž tajos mīkstu sviestu. Pamazām lej klāt kefīru un mīca, kamēr mīkla kļūst elastīga, bet stingra. Atkarībā no miltu kvalitātes kefīra daudzums var nedaudz atšķirties. Ļauj mīklai pusstundu atpūsties.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Telegram” kanālos arvien satraucošākas krievu atzīšanās: Karš ir kļuvis par komadieru privāto biznesu
Kokteilis
Līdz nedēļas beigām lielo džekpotu izvilks šīs četras Zodiaka zīmes
Visticamākais scenārijs – uzbrukums Suvalku koridoram: brīdina, ka kaujas operācija pret NATO varētu sākties jau 2027. gadā
Lasīt citas ziņas

Tikmēr gatavo pildījumu, labi izmīcītam biezpienam pievienojot mannu, vaniļas cukuru un cukuru. Veido rožu pumpurus, apziež tos ar kefīru vai olu un cep +180 °C aptuveni 30 minūtes, līdz zeltaini brūni.

Kā top rožu pumpuri

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Mīklu izrullē 3 mm biezu un izspiež 8 cm diametra apli. Četrās vietās veic 3 cm garu iegriezumu.

2 Apļa viducī ieliek biezpiena masas bumbiņu valrieksta lielumā.

3. Pumpuru veido pulksteņrādītāja virzienā, piestiprinot ziedlapiņas.

4. Īpaši stingri jānostiprina pēdējā ziedlapiņa, citādi cepoties rozītes uzplauks. Ja, rullējot mīklu, izmantots pārāk daudz miltu, lapiņas nelīp. Tad pirkstus saslapina ar kefīru un ziedlapiņas nostiprina.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.