Principi 0
1) krāsns iekšiene jāveido tā, lai aizturētu iespējami vairāk siltuma kurtuves sienās, klonā un velvē;
2) kurināšanas laikā visām kurtuves sienām, klonam un velvei jāsasilst vienādi, lai cepšana noritētu vienmērīgi;
3) kurtuves daļās uzkrātais siltums nedrīkst pārāk ātri aizplūst (rudzu maizes cepšanas ilgums ir 2–3 stundas).
Pirmās divas prasības izpildāmas, saskaņojot krāsns platumu, garumu un velves augstumu, kā arī lietojot piemērotus materiālus.
Kurtuves platums un garums atkarīgs no vienā paņēmienā izcepamās maizes daudzuma. Velves augstums virs klona toties ir strikti noteikts: 25–30 cm, mērot pret velves vidu. Pieļaujamas tikai nelielas svārstības – ja velve augstāka, maize no virspuses pietiekami neizcepas. Velve veidojama iespējami lēzenāka, jo arī stipri izliektās maize necepas vienādi.
Lai krāsns velve pietiekami sasiltu, karstās dūmgāzes vispirms izvada virs velves caur krāsns apakšā atstātu ailu. Tikai pēc tam, kad dūmgāzes uzkarsējušas velves virsējo daļu, tās var novadīt telpu apkurei.