Maizes kotletes bez gaļas 0
Bieži vien mājās paliek pāri neapēsta maizīte, kuru laukā mest ir žēl. Bet kāpēc mest laukā? No maizītes var izcept fantastiskas kotletes, kurām nemaz nevajag gaļu.
Sastāvdaļas (uz aci) – maize (var sakaltušu, var arī svaigu, vislabāk ņemt rupjmaizi), jūsu mīļākie dārzeņi, piedevas, sāls.
Pagatavošana.
Sakaltušu maizi izmērcē ūdenī (ja vēlas – pienā) un samīca viendabīgā masā (vai nu ar rokām, vai ar blendera palīdzību).
Pēc tam ņem rāceni, kartupeļus, burkānus, bietes, kāpostus, sīpolus utt. (pēc vēlmēm un iespējām), visu nomazgā, nomizo un sasmalcina. Dārzeņus sajauc ar maizes masu. No dārzeņiem var izmantot tikai vienu veidu, var vairākus. Ņem to, kas ir mājās.
Pievieno sāli un citas garšvielas pēc vēlmēm. Visu ļoti kārtīgi izmīca un samaisa.
No iegūtās masas veido kotletes, bumbiņas vai citas figūriņas un apcep augu eļļā no abām pusēm.
Ēd karstas vai siltas.