Maigs un gaisīgs biezpiena sacepums 0
Maigs, gaisīgs un kalorijām pieticīgs – tas ir biezpiena sacepums, ko varēsiet pasniegt gan siltu, gan aukstu.
Sastāvdaļas
500 g biezpiena
5 ēdamkarotes mannas
350 ml piena
4 olas
150 g cukura
50 g rozīņu
Pagatavošana
Uzvāra pienu un smalkā strūkliņā ber mannas putraimus, nepieļaujot kunkuļu rašanos. Vāra aptuveni 5 minūtes, tad atdzesē.
Biezpienu saberž ar 100 gramiem cukura, olas dzeltenumiem (baltumus liek atsevišķā bļodā), pievieno rozīnes un uzvārīto mannu.
Atsevišķi saputo olas baltumus ar 50 gramiem cukura.
Baltumus uzmanīgi iecilā biezpiena un mannas masā.
Visu lej iepriekš ietaukotā veidnē.
Cep aptuveni 25 minūtes, līdz veidojas brūna garoziņa.