Maigs cālis ar krāsainiem dārzeņiem un cukini rullīšiem 0
Kā gatavot?
Gatavo marinādi. To dara iepriekšējā vakarā, lai vista iemarinētos. Apelsīnu sulā iejauc sojas un Vorčesteras mērci, pievieno eļļu un kardamonu.
Marinādē liek vistas fileju, atstāj uz nakti. Kukurūzas cāli griež uz pusēm, sīkāk dalīt nevajag.
Gatavo rullīšus. Cukini griež gareniski plānās šķēlēs. Spinātus uz pannas sviestā viegli sasvīdina, pierīvē muskatriekstu un pieber sāli. Katrā cukini strēmelē ietin karoti spinātu masas un gabaliņu kazas siera.
Vistu izņem no marinādes, uzbārsta sāli un piparus, liek sakarsētā cepeškrāsnī, cep apmēram 15 minūtes. Kad gandrīz gatava, turpat uz plāts liek noblanšētas brokoļa un ziedkāposta rozītes, gailenes un gatavos sarullētos cukini rullīšus, lai sasildītu pirms pasniegšanas.
Brokolim un ziedkāpostam var pagatavot katram savu mērcīti – tad blanšē un apcep tikai pusi no dārzeņa, bet otru pusi izvāra mīkstu un gatavu sa- blendē ar nelielu saldā krējuma piedevu, var pievienot riekstus.
Sulu, kas paliek pēc vistas cepšanas, ielej pannā, pievieno sarkanvīnu un uz lēnas uguns kādu brīdi ļauj virst, beigās iemet nepilnu ēdamkaroti auksta sviesta, tas ļaus mērcei sabiezēt.
Vistu pasniedz ar dārzeņiem, mērci un cukini rullīšiem. Ja arī no brokoļa un ziedkāposta gatavo mērces, tās lej pie atbilstošā dārzeņa.
Gatavoja šefpavāre Ineta Grēniņa