Maigie pavasara salāti no pieneņu un gārsu lapiņām 0
Sastāvdaļas – 1 glāze jauno gārsu lapiņu, 1 glāze jauno pieneņu lapiņu, 150 g jaunā Ķīnas kāposta, 1 garais gurķis, 50 g lociņu, 200 g skābā krējuma, sāls, malti melnie pipari.
Pagatavošana.
Pieneņu un gārsu lapiņas rūpīgi nomazgā un uz dēlīša ar lielo nazi smalki sakapā. Smalki sagriež arī Ķīnas kāpostu, lociņus, bet gurķi nomazgā un sagriež kubiņos. Visu samaisa ar skābo krējumu, pievieno sāli un maltus melnos piparus. Pat pateikt nevar, ka salātiem pievienotas pienenes un gārsas, jo gurķis un Ķīnas kāposts neitralizē rūgtumiņu. Ļoti aromātiski un sulīgi salāti.