Magoņu pīrāgs: burvīgs gardums svētku galdam 0
Sastāvdaļas – 400 g augstākā labuma miltu, 250 g cukura, 200 g magoņu sēklu, 300 g piena, 2 olas, puscitrona miziņa, soda, vaniļas cukurs, ķiršu ievārījums vai tumšā šokolāde.
Pagatavošana.
Piestā samaisa cukuru, magoņsēklas, vaniļas cukuru un sarīvētu puscitrona miziņu.
Visu pārliek lielā bļodā. Pievieno olas un pielej pienu, visu rūpīgi samaisa.
Miltus samaisa ar sodu, pievieno olu masai un rūpīgi visu samaisa, lai izveidojas viendabīga mīkla.
Mīklu lej ietaukotā cepamajā formā. Cep 180 grādu karstumā apmēram 30–40 minūtes.
Virspusi pārlej ar izkausētu šokolādi.
Var pasniegt šādu pīrāgu, bet var arī pārgriezt gareniski uz pusēm un pa vidu iesmērēt ķiršu ievārījumu, būs kārtainais pīrāgs.
Labu apetīti!