Foto-say7.info

Magoņu pīrāgs ar vaniļas krēmu – īsts gardums 1

Šis ir maigs pīrāgs ar piesātinātu magoņu garšu. Krēms papildina garšu un piešķir maigu aromātu.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

Kokteilis
Kā noveco katras zodiaka zīmes pārstāvji? Dvīņi vienmēr paliek bērnišķīgi, bet Auns plāno nodzīvot līdz 120 gadiem
Kokteilis
Slaveni mīļākie, veģetatīvā distonija, sēras, ticība un alkohols: izcilās aktrises Rēzijas Kalniņas dzīves līkloči
RAKSTA REDAKTORS
“Ārste sadusmojās un izsauca policiju” – piedzīvota nepatīkama attieksme pret pacienti vienā no Latvijas galvenajām slimnīcām. Kā to komentē mediķi? 28
Lasīt citas ziņas

mīklai – 150 g cukura, 150 g sviesta, 3 olas, 200 g magoņu sēklu, 2 tējkarotes cepamā pulvera, 150 – 180 g miltu;

krēmam – 500 g krējuma, 150 g cukura, vaniļas pāksts (vai 2 tējkarotes vaniļas cukura), 10 g želatīna.

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vispirms gatavo mīklu. Sviestu samaisa ar cukuru, pievieno olas, visu samaisa.

Ieber magoņu sēklas un visu samaisa. Pievieno cepamo pulveri un miltus, visu rūpīgi sajauc.

Ņem formu (26 – 28 cm diametrā), ietauko ar eļļu un ielej sagatavoto mīklu.

Cep 180 grādu karstā cepeškrāsnī 25 – 30 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē.

Tagad gatavo krēmu.

100 ml ūdens iemaisa želatīnu un atstāj tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma. Katliņā želatīnu uzkarsē teju līdz vārīšanai, bet nevāra.

Vaniļas pāksti pārgriež gareniski un izņem sēklas.

Bļodiņā sajauc krējumu ar cukuru. Pievieno vaniļas sēklas (vai vaniļas cukuru) un samaisa.

Pielej želatīnu un visu rūpīgi samaisa.

Atdzisušo pīrāgu pārlej ar krēmu un liek ledusskapī uz 5- 6 stundām.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.