Burvīga mafinu torte ar biezpiena un mandeļu krēmu 0

Gatavošanas laiks:
apm. 30 minūtes
(jāparedz laiks cepšanai, atdzesēšanai un sastingšanai)
Katrā porcijā apm. 320 kcal/1338 kJ
7 g olbaltumvielu, 22 g tauku, 24 g ogļhidrātu

Reklāma
Reklāma
Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
Kokteilis
Guntara Rača neatzītie bērni beidzot satikušies! Publicēts kopīgs foto ar sirsnīgu vēstījumu 24
Kokteilis
Laimīgais datums 22.02. – šīm 4 zodiaka zīmēm tā solās būt īpaši veiksmīga diena
Lasīt citas ziņas

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 ºC. Sajauc cieti, miltus, maltās mandeles, cepamo pulveri un dzeramo sodu. No olas, sviesta, 100 g cukura, skābā krējuma un treknā piena iejauc gludu mīklu. Miltu maisījumu iecilā sagatavotajā mīklā.

2. Nelielu daļu mīklas liek ietaukotā cepšanas veidnē, atlikušo mīklu sadala ietaukotās mafinu formās. Mīklu cepšana formā cep cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes, mafinu formā – 20 minūtes. Gatavus atstāj piecas minūtes atdzist formā.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Biezpienu sajauc ar atlikušo cukuru, apelsīna miziņu un citrusu sulu. Želatīnu uz piecām minūtēm iemērc aukstā ūdenī. Ābolu sulu sakarsē, tajā izšķīdina želatīnu. Stingri saputo saldo krējumu. Sakapātās mandeles, želatīnu un putukrējumu iejauc biezpiena masā, noliek aukstumā uz pusotru stundu.

4. Mafinus pārgriež gareniski, vidu apziež ar krēmu, tad atkal saliek kopā. Tortes apakšu apziež ar krēmu, uz tās liek mafinus. Ar atlikušo krēmu rotā torti, pirms pasniegšanas pārkaisa ar kakao pulveri.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.