Foto no Recepte no “Latvijas Avīzes” izdotās grāmatas “Ģimenes virtuve. Vienkārši, izdevīgi, iedvesmojoši”.

Neredzēta recepte! Mafinu torte ar biezpiena un mandeļu krēmu 0

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 ºC. Sajauc cieti, miltus, maltās mandeles, cepamo pulveri un dzeramo sodu. No olas, sviesta, 100 g cukura, skābā krējuma un treknā piena iejauc gludu mīklu. Miltu maisījumu iecilā sagatavotajā mīklā.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Pat neliela deva var izraisīt problēmas: ārsti brīdina par populāra bezrecepšu medikamenta iespējamiem bīstamajiem blakusefektiem
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
RAKSTA REDAKTORS
“Bija jau par vēlu…” Grupas “Oranžās Brīvdienas” pāragri mirušā solista Speisa sieva Ilze pastāsta, kas īsti notika liktenīgajā naktī
Lasīt citas ziņas

2. Nelielu daļu mīklas liek ietaukotā cepšanas veidnē, atlikušo mīklu sadala ietaukotās mafinu formās. Mīklu cepšana formā cep cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes, mafinu formā – 20 minūtes. Gatavus atstāj piecas minūtes atdzist formā.

3. Biezpienu sajauc ar atlikušo cukuru, apelsīna miziņu un citrusu sulu. Želatīnu uz piecām minūtēm iemērc aukstā ūdenī. Ābolu sulu sakarsē, tajā izšķīdina želatīnu. Stingri saputo saldo krējumu. Sakapātās mandeles, želatīnu un putukrējumu iejauc biezpiena masā, noliek aukstumā uz pusotru stundu.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Mafinus pārgriež gareniski, vidu apziež ar krēmu, tad atkal saliek kopā. Tortes apakšu apziež ar krēmu, uz tās liek mafinus. Ar atlikušo krēmu rotā torti, pirms pasniegšanas pārkaisa
ar kakao pulveri.

Recepte no “Latvijas Avīzes” izdotās grāmatas “Ģimenes virtuve. Vienkārši, izdevīgi, iedvesmojoši”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.