Mafini ar balto šokolādi. Jūlijas Visockas recepte 1
Nepieciešams
Milti 250 gr
Skābais krējums 25% 120 gr
Cukurs 100 gr
Baltā šokolāde 100 gr
Makadamijas rieksti 2 saujas
Žāvēti ķirši 2 saujas
Saldkrējuma sviests 95 gr
Olas 1 gab.
Piens 150 ml
Cepamais pulveris 1 tējk.
Jūras sāls 1 šķipsniņa
Pagatavošana
Cepeškrāsni iepriekš sakarsē līdz 190ºС.
Uz lēnas uguns izkausē 85 gr saldkrējuma sviesta, pēc tam nedaudz atdzesē.
Šokolādi sagriež nelielos gabaliņos.
Miltus sajauc ar šokolādi, ķiršiem, riekstiem (nedaudz ķiršu un riekstu atstāj), cukuru, cepamo pulveri un sāli.
Pienu sajauc ar skābo krējumu, pielej kausēto sviestu, pievieno olas un samaisa.
Piena un olu maisījumu pielej pie miltiem, riekstiem un šokolādes. Samaisa.
Mafinu formiņas ieziež ar pāri palikušo sviestu, liek tajās mīklu, aizpildot 2/3 apjoma, virsu rotā ar riekstiem un ķiršiem.
Sakarsētā cepeškrāsnī cep 30 minūtes.