Foto – Shutterstock

Mafini ar āboliem un pastinaku 0

Sastāvdaļas mīklai
• 120 g pastinaka saknes
• 160 g smalko kviešu miltu
• 100 g pilngraudu kviešu miltu
• 75 g brūnā cukura
• 60 g rozīņu
• 75 g sviesta
• 100 ml apelsīna sulas
• ola
• liels ābols
• 2 tējkarotes cepamā pulvera
• ½ tējkarotes malta kanēļa
• ¼ tējkarotes malta muskatrieksta
• ¼ tējkarotes malta kardamona

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Krēmam
• 100 g mīksta sviesta
• 150 g Filadelfijas siera
• ēdamkarote rīvētu apelsīna miziņu
• 3 ēdamkarotes pūdercukura
• ēdamkarote vaniļas cukura
• Apelsīna sukādes un rieksti rotāšanai

Pagatavošana.
Abu veidu kviešu miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli un garšvielām. Ābolu un pastinaku sarīvē. Bļodā olu saputo ar sviestu, pieber brūno cukuru, ābolus, izmērcētas rozīnes, sarīvētu pastinaku un samaisa. Masu pievieno sausajām sastāvdaļām, pielej apelsīna sulu un sajauc, bet nekuļ. Pilda mafinu veidnēs līdz 2/3 no tilpuma un cep +180 °C aptuveni 20–25 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sviestu, kas 2–3 stundas pastāvējis istabas temperatūrā, puto astoņas minūtes, līdz masa kļūst gaisīga. Pievieno Filadelfijas sieru, pūdercukuru, vaniļas cukuru un saputo. Iejauc apelsīna miziņas. Kad mafini atdzisuši, katram uzliek krēma rozīti. Rotā ar apelsīna sukādēm un sakapātiem riekstiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.