Foto: Edijs Pālens, LETA

LPCS: Zināmi konkursa laureāti labāko piena produktu kategorijā 18

Lai popularizētu piena produktu lietošanu uzturā, pārsteigtu Latvijas patērētājus ar jaunām garšām un apkopotu piena pārstrādes uzņēmumu un meistaru pieredzi, vakar starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2022” tika apbalvoti piena produktu konkursa godalgoto vietu ieguvēji.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) Latvijas piena produktu kvalitātes konkurss notika vairākās produktu kategorijās: fermentētie piena dzērieni, piena dzērieni, puscietie sieri, jogurti, 2021./2022.gada jaunais produkts.

“Jauno piena produktu kategorija joprojām ir vadošā ar 20 jauno piena produktu pieteikumiem, kas iesniegti arī situācijā, kad piena nozare strādā mums visiem zināmo izaicinājumu laikā. Jauno produktu klāstā varam atrast gan jaunus produktus, kas radīti uz esošo piena produktu bāzes, gan arī produktus, kur izmantotas moderno tehnoloģiju iespējas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mūsu skatījumā šis piena produktu konkurss ir lieliska platforma īpaši jauno produktu popularizēšanai patērētājiem. Esam pārliecināti, ka vairums jauno produktu atradīs ceļu pie klienta.

Kaut arī piena produktu ražotājiem ir ļoti daudz izaicinājumu un ikdienā jādomā vai jācīnās par izdzīvošanu un eksistenci, tomēr visu Latvijā ražoto piena produktu kvalitāte ir saglabājusies nemainīga un atbilstoša noteiktajām prasībām, un tas nozīmē, ka mūsu uzņēmumi ir atbildīgi par produktu, ko viņi ražo ikdienā un piedāvā patērētājam. Viens no nemainīgas kvalitātes apliecinājumiem ir visu 47 konkursam piedāvāto produktu analīžu rezultātu atbilstība prasībām.

Šajos krīzes apstākļos aicinu Latvijas iedzīvotājus izvēlēties Latvijā ražotus piena produktus, tā atbalstot vietējos ražotājus viņiem patiesi grūtajā brīdī!” atzīst LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

Konkursa žūrija

Šīgada konkursa žūrijā piedalījās: Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas katedras profesore un konkursa žūrijas komisijas vadītāja Dr. sc. ing. Inga Ciproviča, LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Māris Balodis, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta “BIOR” Kvalitātes nodaļas vecākā eksperte Inese Ozollapa, Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultātes studiju programmu “Uzturs” un “Uzturzinātne” vadītāja, Sporta un uztura katedras lektore, docētāja, Plastiskās un estētiskās ķirurģijas klīnikas ārste, konsultante Lolita Vija Neimane, “Maxima Latvija” Ražošanas departamenta direktore Dace Grava-Birzāka, “Rimi Latvia” Kategoriju vadības departamenta pārstāve Marta Gernere.

Reklāma
Reklāma

Konkursa laureāti

Puscietā siera konkursa godalgotā 1. vieta un starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” zelta medaļa, kā arī Atzinības raksts tika piešķirts AS “Talsu piensaimnieks” ražotajam sieram “Talsu deviņkalnu siers, Deluxe” (t. s. 48-52%, 5 kg) (104 punkti), meistares – Kitija Alksne un Elīna Strauta.

2. vietu un starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” sudraba medaļu, kā arī Atzinības rakstu saņēma AS “Cesvaines piens” ražotais “Čederas siers ar sīpoliem” (t. s. 50%, 5 kg) (102 punkti), meistars – Ruslans Koroļčuks.

Ar 3. vietu un starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” bronzas medaļu, kā arī Atzinības rakstu tika godalgots AS “Jaunpils pienotavas” ražotais “Bauskas siers” (t. s. 45-47%, šķēlēs, 300 g) (98 punkts), meistare – Valda Butkeviča.

Jogurta konkursa godalgoto 1. vietu un starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” zelta medaļu, kā arī Atzinības rakstu saņēma AS “Tukuma piens” ražotais “Jogurta dzēriens ar persikiem, marakuju un čia sēklām”, 0,8% (700 g) (104 punkti), meistare – Marina Haselbauma-Aselbauma. 2. vieta un starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” sudraba medaļa, kā arī Atzinības raksts tika piešķirts AS “Jaunpils pienotava” ražotajam “Pilnpiena jogurtam bez piedevām”, 3,5-4,5% (350 g) (103 punkti), meistare – Ingūna Krīgerte. Ar 3. vietu un starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” bronzas medaļu, kā arī Atzinības rakstu tika apbalvots “Food Union grupas” ražotais “Limbažu piens”, “Mango-vaniļas jogurts” (320 g) (94 punkts), meistare – Inese Kokoreviča.

Fermentēto piena dzērienu konkursa godalgotā 1. vieta un starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” zelta medaļa, kā arī Atzinības raksts tika piešķirts AS “Rankas piens” ražotajai “Tīrkultūrai”, 4,2 + 1,5% (1 kg) (105 punkti), meistare – Lelde Ķilupe. 2. vietu un starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” sudraba medaļu, kā arī Atzinības rakstu saņēma AS “Jaunpils pienotava” ražotā “Rjaženka”, 4,0% (400 g) (104 punkti), meistare – Ingūna Krīgerte. 3. vietu un starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” bronzas medaļu, kā arī Atzinības rakstu ieguva PKS “Straupe” ražotais “Kefīrs”, 2,5% (100 punkti), meistare – Gunta Tetere.

Piena dzērienu konkursa godalgoto 1. vietu un starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” zelta medaļu, kā arī Atzinības rakstu saņēma AS “Smiltenes piens” ražotais sūkalu olbaltumvielu koncentrāts “Piena spēks, bez laktozes, ar D3 vitamīnu”, 1% (460 g) (102 punkti), meistare -Sanita Galviņa-Misiņa. 2. vieta un starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” sudraba medaļa, kā arī Atzinības raksts tika piešķirts AS “Tukuma piens” ražotajiem kafijas dzērieniem “Latte” un “Cappuccino”, 3,5% (250 g) (99 punkti), meistare – Sandra Firleja.

2021. / 2022.gada jauno piena produktu kategorijas SIERI UN SVIESTS godalgoto 1. vietu un starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” zelta medaļu, kā arī Atzinības rakstu ieguva AS “Tukuma piens” ražotais “Sviests ar trifeļu piedevu”, 82% (200 g) (105 punkti), meistare – Linda Lietiņa.

2. vieta un starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” sudraba medaļa, kā arī Atzinības raksts tika piešķirts AS “Smiltenes piens” ražotajam sieram “Stracciatella”, t. s. 45%, 300 g (98 punkts), meistars – Egils Kuprišs.

Ar 3. vietu un starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” bronzas medaļu, kā arī Atzinības rakstu tika godalgots SIA “Latvijas piens” ražotais “Holandes siers”, t. s. 50% (3 kg) (89 punkti), meistars – Andris Freimanis.

2021. / 2022.gada jauno piena produktu kategorijas JOGURTI godalgotā 1. vieta un starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” zelta medaļa, kā arī Atzinības raksts tika piešķirts AS “Tukuma piens” ražotajam “Bulgāru jogurtam”, 2,0% (300 g) (103 punkti), meistare – Sandra Firleja.

2. vietu un starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” sudraba medaļu, kā arī Atzinības rakstu saņēma “Food Union grupas” ražotais jogurta kokteilis “Shake me up, ķiršu-banānu”, 3,8%, “Valmiera” (200 ml) (101 punkts), meistare – Maija Smirnova.

2021. / 2022.gada jauno piena produktu kategorijas DESERTI UN BIEZPIENS godalgotā 1. vieta un starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” zelta medaļa, kā arī Atzinības raksts tika piešķirts “Food Union grupas” ražotajam biezpiena sieriņam “Kārums, zemeņu” (48 g) (101 punkts), meistare – Olga Belova.

Ar 2. vietu un starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” sudraba medaļu, kā arī Atzinības rakstu tika apbalvots AS “Jaunpils pienotavas” ražotais “Pudiņš ar kokosa garšu”, 13% (150 g) (95 punkti), meistare – Signija Leke-Vīnvalde.

2021. / 2022.gada jauno piena produktu kategorijas SALDĒJUMS godalgotā 1. vieta un starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” zelta medaļa, kā arī Atzinības raksts tika piešķirts SIA “Rūjienas saldējums” ražotajam “Rūjienas kefīra saldējumam ar persiku piedevu vafeļu glāzītē”, 2,5% (103 punkti), meistare – Sanda Gūte.

2. vietu un starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” sudraba medaļu, kā arī Atzinības rakstu saņēma “Food Union grupas” ražotais “EKSELENCE, zemesriekstu saldējums ar karameli un zemesriekstiem”, 12% (500 mL/250 g) (101 punkts), meistare, ražošanas vadītāja – Natālija Šakina.

Ar 3. vietu un starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” bronzas medaļu, kā arī Atzinības rakstu tika godalgots SIA “Rāmkalni Nordeco” ražotais “Mājas saldējums, jāņogu, vafeļu glāzītē”, 11% (100 punkti), meistare – Sigita Radziņa.

3. vietu, starptautiskās izstādes “Riga Food 2022” bronzas medaļu un Atzinības rakstu ieguva SIA “Tērvete Food” ražotais “Sāļās karameles saldējums “AMBER” beļģu šokolādes glazūrā”, 20,8% (70 ml / 45 g) (100 punkti), meistare – Sanita Vaičkus.

Seko līdzi izstādes jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv
Sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood
www.instagram.com/fair_riga_food/

Darba laiks:
9.septembris 10.00-18.00
10.septembris 10.00-17.00

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.