Ļoti gards mājās marinēts siers 2
Marinēts siers ir fantastiska uzkoda vai arī pikanta piedeva viegliem dārzeņu salātiem. Salātu un uzkodu pagatavošanai var izmantot eļļu, kurā marinējās siers.
Sastāvdaļas – 400 g fetas siera (brinza, Krievijas vai mocarellas), olīveļļa vai augu eļļa, 6 ķiploka daiviņas, 1/4 asā pipara (pēc vēlmēm, ja gribas ko asāku), rozmarīns vai timiāns, 1 – 2 tējkarotes smaržīgo piparu graudiņu.
Pagatavošana.
Sieru sagriež kubiciņos. Ķiploku notīra un sagriež plānās strēmelītēs.
Smaržīgos piparus saberž piestiņā (var izmantot arī naža otru galu vai stampu).
Aso piparu nomazgā (vēlams lietot plānus gumijas cimdus), nosusina ar salveti un sagriež plānos riņķīšos.
Tīrā sausā burciņā liek siera gabaliņus, pārkaisot tos ar ķiploka strēmelītēm, rozmarīnu, smaržīgajiem pipariem un aso piparu. Tādā veidā piepilda visu burku, kamēr beidzas sastāvdaļas.
Visu pārlej ar eļļu, lai burkas saturs būtu pilnībā nosegts.
Burku aizskrūvē un liek ledusskapī uz 1 – 2 diennaktīm, lai siers kārtīgi iemarinējas. Jo ilgāk siers marinēsies, jo gardāks kļūs.
Ledusskapī sieru var glabāt 2 – 3 nedēļas.
Labu apetīti!