Foto-Shutterstock

Ļoti gards mājās marinēts siers 2

Marinēts siers ir fantastiska uzkoda vai arī pikanta piedeva viegliem dārzeņu salātiem. Salātu un uzkodu pagatavošanai var izmantot eļļu, kurā marinējās siers.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Slaveni mīļākie, veģetatīvā distonija, sēras, ticība un alkohols: izcilās aktrises Rēzijas Kalniņas dzīves līkloči 140
Kokteilis
Kā šogad nodzīvot savu labāko dzīvi? Ieteikums visām zodiaka zīmēm, no kā izvairīties
Veselam
Šī laulība ir lemta neveiksmei – sievietes parasti grib šķirties, ja apprecas šo iemeslu dēļ 13
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 400 g fetas siera (brinza, Krievijas vai mocarellas), olīveļļa vai augu eļļa, 6 ķiploka daiviņas, 1/4 asā pipara (pēc vēlmēm, ja gribas ko asāku), rozmarīns vai timiāns, 1 – 2 tējkarotes smaržīgo piparu graudiņu.

Pagatavošana.

Sieru sagriež kubiciņos. Ķiploku notīra un sagriež plānās strēmelītēs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Smaržīgos piparus saberž piestiņā (var izmantot arī naža otru galu vai stampu).

Aso piparu nomazgā (vēlams lietot plānus gumijas cimdus), nosusina ar salveti un sagriež plānos riņķīšos.

Tīrā sausā burciņā liek siera gabaliņus, pārkaisot tos ar ķiploka strēmelītēm, rozmarīnu, smaržīgajiem pipariem un aso piparu. Tādā veidā piepilda visu burku, kamēr beidzas sastāvdaļas.

Visu pārlej ar eļļu, lai burkas saturs būtu pilnībā nosegts.

Burku aizskrūvē un liek ledusskapī uz 1 – 2 diennaktīm, lai siers kārtīgi iemarinējas. Jo ilgāk siers marinēsies, jo gardāks kļūs.

Ledusskapī sieru var glabāt 2 – 3 nedēļas.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.