Ļoti gardi kārtainie vistu aknu salāti 3
Sastāvdaļas – 400 g vistu aknas, 200 g majonēzes, 10 nelieli marinēti gurķīši, 5 vārītas olas, 4 burkāni, 4 sīpoli.
Pagatavošana.
Vistu aknas novāra sālītā ūdenī līdz gatavībai, pēc tam nolej lieko šķidrumu caurdurī.
Mazos gabaliņos sagriež marinētos gurķus.
Sīpolus sagriež mazos gabaliņos un pannā augu eļļā apcep zeltaini brūnus.
Vārītus burkānus sarīvē uz rupjas rīves.
Vārītām olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Baltumus sarīvē uz rupjas rīves, dzeltenumus noliek malā salātu dekorēšanai.
Salātu traukā kārto salātus kārtām. Vispirms liek pusi aknu, kuras ir smalki sagrieztas. Pārsmērē ar majonēzi.
Tad seko sīpolu kārta, puse marinēto gurķu, burkānu kārta, olu baltumi un majonēze.
Tad seko atlikušo aknu kārta, majonēze, sīpolu kārta, gurķi, majonēze.
Salātus pārkaisa ar sadrupinātiem olu dzeltenumiem.
Salātiem ļauj mazliet pastāvēt pirms pasniegšanas galdā.
Labu apetīti!