Ļoti gardi, aromātiski biezpiena plācenīši 0
Sastāvdaļas
4 ēdamk. cukura
400 g biezpiena
2 olas
sāls
3 ēdamk. miltu
½ tējkarotes sodas
4 ēdamkarotes mannas
vanilīns
mazliet citrona miziņas (pēc vēlmēm)
Pagatavošana.
Biezpienam pievieno mannu, cukuru, sāli un olas. Visu samaisa un ļauj pastāvēt 20 min, kamēr manna uzbriest.
Pēc tam pievieno sodu (to var dzēst ar citronu), atkal ļauj visam pastāvēt 5 min.
Pievieno miltus un samaisa mīklu. Ja patīk, var pievienot rīvētu citrona miziņu.
Veido plācenīšus, apvārta tos miltos un cep zeltaini brūnus no abām pusēm augu eļļā.