Aromātiskas un garšīgas - kotletes!

Viens triks! Kā uzcept ļoti gardas un pufīgas kotletes? 58

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Ir uzsākta pirmstiesas izmeklēšana, lai noteiktu nāves cēloni.” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 137
TV24
“A, ēst tu gribi? Darbu gribi?” Blodons nikns uz Latvijas iedzīvotājiem, kuri “norok” ekonomiski pamatotus būvprojektus
Burovs iespējams slēpj dzīvokļus un dārgas gleznas: znots nodod KNAB informāciju
Lasīt citas ziņas

Kad mājās uz plīts tiek ceptas kotletes, kārdinošā ēdiena smarža pārņem visu mājokli. Taču saimnieces gadu gadiem diskutē – kā izcept teju vai perfektas kotletes? Lai tās būtu pufīgas un ļoti garsīgas? Iespējams, šī ir tā recepte, ko ir vērts pierakstīt!

Sastāvdaļas

• 0,5 kg maltās gaļas (70% liellopa gaļas, 30% cūkgaļas)
• 1 ola
• 1 nelies sīpols
• 2 daiviņas ķiploka
• 3 baltmaizes šķēles
• šķipsna maltu melno piparu
• šķipsna sāls

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Maltajai gaļai pievieno olu, sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, ūdenī izmērcētas baltmaizes šķēles, garšvielas, pusglāzi ūdens un visu kārtīgi samīca. Jo sparīgāk mīca, jo pufīgāka būs kotlešu mīkla, turklāt tā turēsies kopā bez miltiem. Pēc tam veido kotletes, ko apcep ļoti karstās taukvielās. Kad visas izceptas, liek atpakaļ pannā, uzliek vāku un lēnām pasutina.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.