Viens triks! Kā uzcept ļoti gardas un pufīgas kotletes? 58
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Kad mājās uz plīts tiek ceptas kotletes, kārdinošā ēdiena smarža pārņem visu mājokli. Taču saimnieces gadu gadiem diskutē – kā izcept teju vai perfektas kotletes? Lai tās būtu pufīgas un ļoti garsīgas? Iespējams, šī ir tā recepte, ko ir vērts pierakstīt!
Sastāvdaļas
• 0,5 kg maltās gaļas (70% liellopa gaļas, 30% cūkgaļas)
• 1 ola
• 1 nelies sīpols
• 2 daiviņas ķiploka
• 3 baltmaizes šķēles
• šķipsna maltu melno piparu
• šķipsna sāls
Pagatavošana:
Maltajai gaļai pievieno olu, sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, ūdenī izmērcētas baltmaizes šķēles, garšvielas, pusglāzi ūdens un visu kārtīgi samīca. Jo sparīgāk mīca, jo pufīgāka būs kotlešu mīkla, turklāt tā turēsies kopā bez miltiem. Pēc tam veido kotletes, ko apcep ļoti karstās taukvielās. Kad visas izceptas, liek atpakaļ pannā, uzliek vāku un lēnām pasutina.